Low voltage showing on OBC

Discussion in 'Engine Tech' started by Rick1, Jul 25, 2016.

  1. Rick1

    Rick1 Active Member

    Joined:
    Jul 10, 2014
    Messages:
    122
    Likes Received:
    29
    HI All,

    I have a strange low battery voltage problem. Until recently the voltage on my Dynavin always showed around 14 volts. Last week I managed to totally flatten the battery. Since I got a jump start and recharged the battery the voltage is always showing at 10.2v whilst driving, if I switch off the car and leave it for about an hour the voltage shows 13.9v. The car starts well, I had the battery tested over the weekend and it passed that test, all lights are bright and there is no indication of any actual voltage issues.
    Can anyone shed any light as to why the OBC is only reading 10.2v? Do I need to re-register the battery again?

    Thanks for your assistance
     
  2. jarance

    jarance Moderator

    Joined:
    Dec 4, 2004
    Messages:
    14,708
    Likes Received:
    230
    It would help if you mentioned your car model.
     
  3. Rick1

    Rick1 Active Member

    Joined:
    Jul 10, 2014
    Messages:
    122
    Likes Received:
    29
    OOOppsss. Sorry!! 2005 E60 525i. Japanese spec.
     
  4. Rick1

    Rick1 Active Member

    Joined:
    Jul 10, 2014
    Messages:
    122
    Likes Received:
    29
    An update on this. For some reason it has fixed itself, the voltage on the OBC is now showing correct "live" voltage. No changes have been made nor has it been to a garage. If only all car problems fixed themselves!!
     
  5. jarance

    jarance Moderator

    Joined:
    Dec 4, 2004
    Messages:
    14,708
    Likes Received:
    230
    Good to know that the problem solved by itself.

    based on my experience, it may come back again. So better to do the "Mandi Bunga" ritual to be on the safe side. hehe
     

Share This Page