1. Click here to become an Official Member of BMW Club Malaysia Download Form

Hye im newbie.Ive got question about F30

Discussion in 'Newbies' started by WanDeBasquet, Jun 11, 2020.

  1. WanDeBasquet

    WanDeBasquet New Member

    Joined:
    Jun 11, 2020
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hello bimmers family, saya sedang riki f30..adakah berbaloi untuk mencari f30 untuk 2nd hand car? Maintenance ada yg kata bimmer ni lagi mahal dari merc la..

    kalau beli 2nd hand car apa 1st step yg kita kne standby utk jaga / tukar?
     
  2. gendong

    gendong Moderator
    Club Committee

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Messages:
    3,371
    Likes Received:
    398
    Selamat datang ke forum bro.

    Terpulang pd bro sama ada berbaloi atau tidak sbb alasan kekadang xmasuk akal. tepuk dada tanya selera, sebab kekadang, kos penjagaan bagi kereta terpakai atak 2nd hand mmg membuatkan blood go upstairs. Maintenance dia xde la semahal merc (ni pun subjektif) tp cuba lah bertanya pd kawan2 yg dah pakai both cars.

    If beli 2nd hand, klu boleh beli dr tuan punya keta. senang deal. pastikan ada rekod maintenance yg lengkap, termasuk resit. ada rezeki lebih, cari yg masih ada warranty atau BSRI dr BMW. selamat sikit. Bila dah dpt, tukar semua minyak (enjin, gb, diff, brake) coolant etc. check belts, bushing, arms.... invest sket kat mekanik yg arif utk but pre-purchase inspection. dgn kata la, ketepikan maksimum RM5-10k utk tukar apa yg paut bila dpt keta (jika Perlu). klu owner tanggung semua lg bagus.
     
  3. WanDeBasquet

    WanDeBasquet New Member

    Joined:
    Jun 11, 2020
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
     

Share This Page